Annemiek Leclaire

Annemiek Leclaire

Nieuwsgierig naar:
Het verhaal dat jij in je draagt

De vraag die je raakt:
Wat is ervoor nodig om vrij te zijn?

De zin van je leven:
Leren wat het betekent om optimaal te leven.

Meesterlijk in curiosophy pijlers:
Vragend vermogen

Werkwijze:
We onderzoeken pratend de thema’s in jouw levensverhaal: waar gaat het jou om in dit leven en waarom? Wat is het geluk en de pijn daarvan? Hoe kun je die waarden tot uitdrukking brengen in je persoonlijke, professionele en maatschappelijke leven? Indien gewenst kunnen we daar samen een tekst van maken, bijvoorbeeld voor een boek, lezing of website.

Ervaring:
Annemiek Leclaire (’69) is journalist. Sinds 1995 onderzoekt ze de vraag: ‘Hoe richten we ons leven in, waarmee en waarom?’ Ze interviewt voor Het Financieele Dagblad bekende Nederlanders over ‘Het gesprek van hun leven’, maakt voor Vrij Nederland een ‘Handboek beter leven’, schrijft maandelijks over dieper, vrolijker leven voor Flow Magazine, en heeft in NRC een wekelijkse opvoedrubriek. Voor de Leven- en Carrièrepagina’s van NRC schreef ze jarenlang over hoe tot bloei te komen thuis en op de werkvloer. Ook schreef ze het boek ‘Minder moeten, meer leven’, een persoonlijke zoektocht naar de fundamenten van de haastmaatschappij. (Ambo|Anthos) Het is de weergave van een serie voor Vrij Nederland die haar eigen leven radicaal veranderde. Daarnaast begeleidt ze ondernemers in het formuleren van hun ‘hart van de zaak’, bijvoorbeeld voor een boek, lezing of website.

Annemiek is als ‘expert vragend vermogen’ verbonden aan The Curiosophy Collective. Wie een gesprekspartner zoekt die dappere vragen wil stellen over zijn of haar levenskeuzes is hier aan het juiste adres. Ze is in staat om in een paar gesprekken te zien wat betekenis geeft aan je leven.

Meer weten?
LinkedIn Annemiek

Wil je in contact komen met Annemiek?
085-620 4700 of mail@thecuriosophycollective.com