Marlies Ypma

Marlies Ypma

Nieuwsgierig naar:
De vraag achter de vraag, de behoefte achter het oordeel, de nieuwe mogelijkheden, die zich ontvouwen als we verbinding maken met onze verlangens. 

De vraag die je raakt:

Wat is het beste dat vandaag kan gebeuren?

De zin van je leven:
Ontdekken en leren wat (samen) mens zijn betekent. Alles over gedragspatronen, gedragsbeïnvloeding, organisatieontwikkeling, ondernemerschap en marketing fascineert me. Mijn motto’s zijn: “Learn, Teach, Apply” en “Alles is energie”. Mijn talent ligt in het verbinden van mensen en ideeën.

Meesterlijk in curiosophy pijlers:
Slimme sensitiviteit

Werkwijze:
Ik help (top)managers bij de transformatie van hun organisatie. Ik geloof dat organisatie-ontwikkeling alleen werkelijkheid kan worden door sturing op de context voor gedrag in interacties en werkrelaties. Dit vraagt bewustzijn van de leiders van de organisaties. Met betrokkenheid en de nodige humor help ik cruciale voel-, denk-, praat- en doepatronen waar te nemen en bespreekbaar te maken, waar die van invloed zijn op het realiseren van organisatiedoelen. Organisaties kunnen zich zover ontwikkelen als de mate van ontwikkeling van de leiders. Organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling gaan daarom hand in hand.

Met onderzoek, advies, training/workshops, executive coaching en begeleiding van sessies met bestuursraden en directieteams maak ik (gezamenlijke) analyse mogelijk van zichtbare feiten en gewaarwording van onbewuste processen op zowel persoonlijk als intermenselijk niveau.

Je hebt aan mij een sparringpartner, die met jou zoekt naar de echte behoefte achter je vraag. En ik help je met de verbinding tussen het dagelijkse werk en het strategische doel.

Ervaring:
Afgelopen jaren heb ik met ca 25 (rijks)overheidsorganisaties gewerkt, zowel bij beleidsorganisaties als uitvoeringsorganisaties. Mijn ervaring strekt zich uit van organisatiegedrag en -cultuur rondom strategieontwikkeling, leiderschap, reorganisatie, kwaliteit van (beleids)processen, interactieve overheid, kennismanagement, risicomanagement, integriteit, samenwerking tussen organisaties en meer.

Meer weten?
LinkedIn Marlies

Wil je in contact komen met Marlies?
085-620 4700 of mail@thecuriosophycollective.com