Masterclasses

In onze masterclasses maak je kennis met de drie pijlers van Curiosophy en Masters op elk van deze drie terreinen:
vragend vermogen, slimme sensitiviteit of dialoog in een korte, intense manier. Onze Masterclasses zijn geschikt voor leiders en begeleidende professionals

Wil je meer van dit alles in een impactvol programma van zeven maanden? Kijk dan op:

Socratic coaching

Socratic Coaching

Socratisch coachen is een manier van begeleiden, waarbij je als gesprekspartner het doel hebt de wijsheid van de ander te activeren. Als gesprekspartner blijf je uit je adviesrol, maar zorg je dat de ander zijn eigen beste adviseur wordt. In de masterclass Socratic coaching leer je buitengewoon zorgvuldig kijken en luisteren en help je de ander om zijn eigen denken op te rekken, zodat er nieuwe (handelings)mogelijkheden ontstaan. Als critical friend zet jij jouw vragend vermogen en slimme sensitiviteit om in rake vragen die leiden tot fundamentele groei.

Curiosophy Master:
Ariane van Heijningen en Ria Pool Meeuwsen

Datum:
Datum volgt

Duur:
1 dag

Kosten
Prijs volgt

Locatie:
Online

Deelnemers:
Max. 16

curious?

The game of the unwritten rules

The game of the unwritten rules

In The game of the unwritten rules maak je kennis met de wijze waarop ongeschreven regels binnen jouw organisatie zichtbaar en constructief gemaakt kunnen worden. Middels het formuleren van drie kernvragen, oordeelloos analyseren en het gericht inzetten van intuïtie leer je hoe die onzichtbare bron aan informatie naar boven gehaald kan worden. Vanuit deze helderheid ontstaat ruimte om richting te geven aan de gewenste cultuur. Deze masterclass is geïnspireerd op de theorie van Scott Morgan, Amerikaanse consultant en pionier die met zijn methode handvatten biedt om de onderstroom in veranderingsprocessen beet te pakken.

Curiosophy Master:
Marlies Ypma

Datum:
Datum volgt

Duur:
1 dagdeel

Prijs:
€ 340,= ex BTW

Locatie:
Al onze masterclasses worden gehouden op inspirerende locaties in het midden van het land.

Deelnemers:
Maximaal 12

Aanmelden

Constructive not Knowing

Contructive not knowing

Krachtige professionals weten wat zij niet weten en vermijden de valkuil te denken dat zij alles weten. Wil je vanuit vrijheid naar je eigen kwestie kunnen kijken en al onderzoekend nieuwe mogelijkheden ontdekken? Een niet-wetende houding levert de wijsheid op om nieuwe ontdekkingen te doen. Hoe kun je als professionals vanuit het ‘niet-weten’ richting geven aan de uitdagende vraagstukken die op je pad komen? In Constructive not-knowing leer je hoe opschorten van oordelen bijdraagt aan het ontwikkelen van nieuwe perspectieven in complexe situaties. Je flexibiliteit in denken wordt opgerekt en fijn geslepen aan de hand van eigen casuïstiek.

Curiosophy Master:
Hans Vonk en Ariane van Heijningen

Datum:
Datum volgt

Duur:
1 dag

Prijs:
€ 590,=

Locatie:
Al onze masterclasses worden gegeven op inspirerende locaties in het midden van het land.

Deelnemers
Maximaal 16

curious?

Engaging teams through dialogue

Engaging teams through dialogue

Als executive start je vanuit het diep geworteld besef dat dialoog hét instrument is om vanuit gelijkwaardigheid de diversiteit binnen een organisatie of groep aan te spreken. Binnen een goede dialoog komen alle kritische vragen aan de orde en blijft geen pijnpunt onbenoemd. Vastgelopen interacties of denkbeelden worden vlot getrokken. In Engaging teams through dialogue leer je als executive de basisprincipes van dialoog toe te passen in uitdagende situaties en tegelijkertijd je eigen positie te bewaren.

Curiosophy Master:
Ingrid Geerts

Datum:
Datum volgt

Duur:
1 dag

Kosten:
€ 590,= ex BTW

Locatie:
Al onze masterclasses worden gegeven op inspirerende locaties in het midden van het land.

Deelnemers:
Maximaal 16

Aanmelden