The Curiosophy Collective is een collectief van gepassioneerde professionals, die ontwikkeling vanuit nieuwsgierigheid mogelijk maken.

De impact van vragen stellend vermogen, dialoog en sensitiviteit op fundamentele keuzes die mensen maken, fascineert oprichter Suzanne Leclaire-Noteborn sinds jaar en dag. Na diverse bestuurlijke functies, start zij in 2012 haar eigen bedrijf als (executive) coach en consultant voor mensen en organisaties met fundamentele vraagstukken. Steeds opnieuw blijkt hoe duurzaam de impact van de principes van waaruit ze werkt – vragend vermogen, slimme sensitiviteit en dialoog – zijn op de ontwikkeling van de mensen voor en met wie ze werkt. In 2019 besluit ze tot oprichting van The Curiosophy Collective om vanuit deze principes aan de toenemende behoefte aan begeleiding bij complexe vraagstukken te kunnen voldoen.

In datzelfde jaar ontmoet zij Ariane van Heijningen. Het is ‘nieuwsgierigheid op het eerste gezicht.’ Ariane incorporeert al decennia lang haar liefde voor praktische filosofie als manager, bestuurder, coach en consultant. In 2016 richt ze Denkplaats op, van waaruit ze vele mensen en organisatie begeleid vanuit haar zo eigen werkwijze. Ze blijken over een gedeelde missie en complementaire talenten te beschikken. Na een periode samenwerken in diverse opdrachten, besluiten ze dat waar ze met hart en ziel voor staan te verenigen in de oprichting Curiosophy Academy, als onderdeel van The Curiosophy Collective.

Onze organisatie wordt verder vorm gegeven door een bevlogen team van professionals, bestaande uit: Heike Brusius, Marian Koek, Marit Oosterwijk en Folkert Rinkema. U maakt kennis met onze gezaghebbende en inspirerende Academy Masters, Coaches en Consultants, zodra u uw nieuwsgierigheid volgt en besluit gebruik te maken van een van onze diensten. Welkom bij The Curiosophy Collective!

Team

SUZANNE LECLAIRE – NOTEBORN

Founder | CEO

Suzanne@thecuriosophycollective.com

 

 

ARIANE VAN HEIJNINGEN

Founding Partner | Head Curiosophy Academy

Ariane@thecuriosophycollective.com

 

 

MARIT OOSTERWIJK

Support | Organizer | Project management

Marit@thecuriosophycollective.com

 

 

HEIKE BRUSIUS

New Business

mail@thecuriosophycollective.com

 

 

FOLKERT RINKEMA

Creative Communication Concepts

mail@thecuriosophycollective.com

 

 

MARIAN KOEK

Finance | Business Development

mail@thecuriosophycollective.com

 

 

 

Academy Masters

Onze Academy Masters vormen een diverse groep van inspirerende gezaghebbers op het gebied van vragend vermogen, slimme sensitiviteit en dialoog. Hun rollen in de dagelijkse praktijk zijn veelzijdig: van leiders en begeleiders op het hoogste niveau tot doorgewinterde filosofen, wetenschappers en social experience designers. Zij hebben hun sporen verdiend met jarenlange ervaring in publieke en private sectoren. In de Academy ontwikkelen Masters uit diverse werelden gezamenlijk programma’s, omdat wij geloven in de versterkende dynamiek van verschillen. In september nemen ze plaats op onderstaande stoelen. Stay tuned!

Coaches | Consultants

Mindset

Onze coaches en consultants combineren een curiosophic mindset met jarenlange ervaring in het begeleiden bij transities en complexe vraagstukken. Het zijn inspirerende professionals met hart voor de mens en gezag in vragend vermogen, slimme sensitiviteit of dialoog. Onze executive coaches zijn meesters in het begeleiden van leiders en kennen de eigenaardigheden waar ondernemers, bestuurders, toezichthouders en hun executive teams tegenaan lopen vanuit de eigen praktijk.

Ben jij een top consultant of coach?

Misschien vormen we een goede match. Als je missie overeenkomt met de onze, je van nature naar de essentie van een vraag van de ander beweegt, je elke dag geinspireerd bent door de mensen met wie je werkt en bedreven bent in vragend vermogen, slimme sensitiviteit of dialoog, neem dan contact met ons op. Mocht alleen dat laatste (nog) niet het geval zijn, neem dan een kijkje in onze Academy voor ons aanbod voor coaches en consultants.

ContactAcademy

Raad van Rake Vragen

Momenteel werken wij aan de samenstelling van een diverse groep nieuwsgierige, wijze mannen en vrouwen voor onze Raad van Rake Vragen. Deze Raad helpt ons reflecteren op onze ontwikkeling door het delen van verschillende perspectieven en het stellen van de juiste vragen.