Wat Curiosophy Academy uniek maakt

 

“Twijfelen gaat over zoeken naar zekerheid. Niet-weten gaat over bewust de zekerheid verlaten.”

Elke Wiss – Master Curiosophy Academy, auteur ‘Socrates op Sneakers’, nummer 1 van Top 100 Management boek 2020

Je begrijpt dat verwondering het begin van wijsheid is. Je weet dat nieuwsgierigheid van waarde is voor jouw ontwikkeling en die van de mensen om je heen. En je wilt (nóg) betekenisvoller leven en leiden in een tijdsgewricht waarin niet-weten de grootste zekerheid is. Welkom bij Curiosophy Academy!

Curiosophy Academy is een uitdagende plek waar je leert om je nieuwsgierigheid effectief in te zetten ten behoeve van wezenlijke vraagstukken in leven en werk. Onze masters op het gebied van vragend vermogen, slimme sensitiviteit en dialoog dagen je uit in impactvolle programma’s, masterclasses en online sessies. Curiosophy Academy is denken én doen op het hoogste niveau.

Personal Development ProgramsMasterclassesOnline Sessions

Personal Development Programs

 

“A unique Socratic approach will help you rethink and find better questions.”

Anthony Howard – Master Curiosophy Academy, CEO Socratic Leader Academy, auteur Humanise a.k.a. the ‘CEO Whisperer’ (U.S.A.)

In onze impactvolle programma’s verhoog je je persoonlijk leiderschap tot het niveau waarop je de grote vraagstukken in leven en werk voor altijd constructief zult kunnen benaderen.

In een periode van enkele maanden maak je je de drie Curiosophy pijlers eigen voor de rest van je leven; vragend vermogen, slimme sensitiviteit en dialoog. Vanuit deze Curiosophic houding en vaardigheden onderzoek je gedurende het programma je eigen fundamentele vraagstukken. Tussen de modules door versterk je je persoonlijk leiderschap onder individuele begeleiding van onze Masters en (executive) coaches. Deze gezaghebbers beschikken over specifieke kennis en ervaring in het begeleiden van executives en professionals.

Wij geloven in de waarde van diversiteit voor elk leer- en ontwikkelingsproces. Daarom werken we met Academy Masters uit allerlei sectoren, expertisegebieden en intelligenties.

Elk programma is specifiek ontwikkeld voor drie verschillende doelgroepen: executives, coaches | consultants en creatieven. We weten dat werken in een vergelijkbare rol of gelijksoortige beroep het peer-to-peer proces van groei en ontwikkeling verbetert. Je leert niet alleen van elkaar, maar bouwt zo ook duurzame relaties op. Een verkenning van de match tussen jouw natuurlijke aanleg en de Curiosophy basishouding, is onderdeel van toetreding tot de Academy.

ExecutivesCoaches | ConsultantsCreatives

Masterclasses

 

“I explored a lot about my personal beliefs, preconceptions and that THOUGHT is a process, we all should pay more attention to.”

Reinhard Lanner – CDO ANTO, lecturer

Wil je in één middag, een dag of maximaal twee dagen het hart van onze werkwijze leren kennen? Wil je kortstondig, maar impactvol ervaren wat ‘levend onderzoek’ is? Neem dan deel aan een van onze Masterclasses!

In elke Masterclass biedt een van onze gerenommeerde Masters een kijkje in de keuken van vragend vermogen, slimme sensitiviteit en dialoog. Zij inspireren met hun ervaring en kijken met jou naar casuïstiek uit jouw praktijk als leider, coaches, consultant of creative.

ExecutivesCoaches | ConsultantsCreativesCurious Individuals

Online Sessions

“Omdat alleen denken niet genoeg is.”

Peter Rombouts – Master Curiosophy Academy, Founder Dance Dialogue, drievoudig wereldkampioen Argentijnse Tango

Wil je in dialoog met vrije denkers, gretige geesten of onderzoekende topleiders? Naast onze masterclasses en programma’s, nodigen we maandelijks nationale en internationale gezaghebbers uit in onze Online Sessions. We maken een ketting van vrijmoedige vragen met topleiders van Nederland in Ask it Forward en beleven inspirerende avonden aan de digitale bar van Curiosophy Cafe.

In onze Online Sessions wordt het denken van kopstukken uit allerlei sectoren blootgelegd en uitgedaagd. In deze levendige online ontmoetingen, gaan we de randen van het weten opzoeken om tot nieuwe perspectieven te komen t.a.v. fundamentele kwesties. Deze Online Sessions dagen u ook uit om uw eigen denken kritisch onder de loep te nemen en je vragend vermogen vol te benutten. Kijk hieronder in de agenda voor meer info.