Gert-Jan de Jong

Gert-Jan de Jong

Nieuwsgierig naar:
Jouw realiteit

 

De vraag die je raakt:
Wat is volgens jou dit wat hier gebeurt?

 

De zin van je leven:
Creëren in een voortdurende dynamische wisselwerking met dat wat mij omgeeft.

 

Werkwijze:
Via mijn werk stel ik mensen in staat hun collectieve intelligentie aan te wenden voor het verdiepen van inzichten, het creëren van opties, het komen tot impliciete besluiten en het realiseren van de creatieve mogelijkheden die inherent zijn aan elke situatie. Ik begeleid ze in het opschorten, uitstallen en onderzoeken van aannames, vooroordelen en veronderstellingen tijdens een zich uitbreidende uitwisseling van verschillende perspectieven, observaties, inzichten, ideeën en suggesties. Wat onder andere resulteert in improvisatie, rol- en positie-overschrijdende verbinding en een klimaat van voldoende creatieve autonomie, energie, mogelijkheid en veiligheid.

 

Ervaring:
Ik werk als dialogische organisatie-adviseur en creatief strateeg aan het onderzoeken, ontwerpen, scheppen en onderhouden van context waarin mensen tot iets nieuws willen en kunnen komen. Daar werd ik direct toe geïnspireerd door mijn intensieve kennismaking eind vorige eeuw met het werk van David Bohm. Zijn ontologie De Impliciete Orde en zijn filosofie van Dialoog. Mijn kennismaking met die beide kanten van zijn werk ging via mensen die nauw met hem hadden samengewerkt en dus uit de eerste hand dat werk hadden mee-gemaakt. De essentie van dat werk is voor mij het aanhoudende universele creatieve proces. In het universum in werking tijdens vernieuwing in de natuur en in ons menselijk bewustzijn in werking tijdens vernieuwing in onze cultuur. Al bijna 25 jaar geef ik dit gedachtengoed vorm in mijn werk en leven. Via een ongebroken actieonderzoek naar bronnen van creativiteit en het leven zelf. Met de bedoeling de fundamentele eigenschappen te doorgronden, en aan anderen individueel of collectief over te dragen, van het creatief zijn, het creatieve proces, en de persoonlijke en interpersoonlijke dynamieken van creativiteit. Ik ben erg verheugd en enthousiast dat ik ook in en met dit collectief kan bijdragen aan mensen op een integrale manier zelf in dialoog te laten zijn.

 

Meer weten?
Linkedin Gert-Jan

 

Wil je in contact komen met Gert-Jan?
085-620 4700 of mail@thecuriosophycollective.com