Martijn Engelbregt

Martijn Engelbregt

Nieuwsgierig naar:
Transitie van frustratie naar verwondering (het belang van niet-weten)

De vraag die je raakt:
Ben ik een mens?

De zin van je leven:
“Aanwezig zijn, daar gaat het om.”

Meesterlijk in curiosophy pijlers:
Dialoog

Werkwijze:
Martijn Engelbregt, geboren in Den Haag in 1972, getogen in Waarland, bezigde als eerste woord ‘RAAR’. In 1994 Richtte hij EGBG op, een illustere holding voor onder meer Circus Engelbregt. Circus Engelbregt initieert projectachtige initiatieven die zich op zogenaamde grenzen van ogenschijnlijk onverenigbare gebieden afspelen. Circus Engelbregt schroomt niet te schuren en zoekt vaak bewust de confrontatie op omdat zij niet geloven in de vastgeroeste wegen van onze hokjesmaatschappij. 

Het moto van het Circus is de transitie van frustratie via niet-weten naar verwondering. Het stellen van de juiste vraag biedt ongekende openingen. Nadat je de vraag bepaald hebt kun je onderzoeken wat de juiste plek is, de juiste ontvanger, de juiste toon, de juiste kleur, de juiste ondergrond, de juiste afzender. Elk aspect doet ertoe en is van belang voor de regenboog aan antwoordkleuren waarmee mensen zichzelf en elkaar op frisse wijze mogen ont-moeten. 

Ervaring:
De ontregelende verbindingsorganisatie, Circus Engelbregt, heeft als doel het vergroten van sociale duurzaamheid in de wereld. 

Internationaal succes viel hen ten deel met het Tegenscript, een middel om telemarketeers van repliek te dienen en de Illegalenenquête. Het Circus bedacht de Medicijnfabriek, een mobiel laboratorium waar jong en oud eigen medicijnen maakt aan de hand van intuïtieve plantbenadering. Met Gewenste Intimiteiten brengt Engelbregt het verlangen terug in het heikele veld van aanraking en voor volksfilosoof Bas Haring ontwikkelde het Circus een uitdagende variant van economischezaken.nl. Naast grote publiek acties is Engelbregt op zoek naar het uitnodigen tot (innerlijke) verbinding. De ene keer direct en confronterend (zoals de Eenzaamheidswijzer waarbij mensen worden uitgenodigd hun eenzaamheid te ervaren i.p.v. er van weg te lopen), de andere keer speels en vreugdevol (zoals Skippyballenbak, een bak gevuld met 1.000 skippyballen om volwassenen weer even kind te laten zijn). 
Circus Engelbregt ontwikkelde een lijvig kunstproject voor de Tweede Kamer, presenteerde werk in diverse vormen in heel Europa en Los Angeles en exposeerde diverse malen in Tokyo.  

Publicaties of onderzoek
Conclusies onderzoek BETER, de kunst van gezondheid

Meer weten?
LinkedIn Martijn

Wil je in contact komen met Martijn?
085-620 4700 of mail@thecuriosophycollective.com