Peter Rombouts

Nieuwsgierig naar:
Hoe je in complexe vraagstukken de dingen (mensen, relaties, het leven, de natuur etc.) werkelijk tot zijn recht kunt laten komen, daar waar ze vaak worden gereduceerd tot een iets eendimensionaals

De vraag die je raakt:
Hoe komen we samen tot ons recht? 

De zin van je leven:
Het aanwakkeren van creatiekracht daar waar deze, om wat voor goede reden, is vertrokken. 

Meesterlijk in curiosophy pijlers:
Slimme sensitiviteit 

Werkwijze
De kern van mijn werk is om door middel van beweging en dialoog vraagstukken in zichtbaar te maken in de meerstemmigheid en gelaagdheid die erin zit. Zo wordt wat geen woorden kan krijgen ervaarbaar en invoelbaar om doorbraken en transities te bewerkstelligen in dat wat vast zit. Ik creëer ‘bewegende dialogen’ waarin de combinatie van het woordeloze, het fysieke en beweging, humor en betekenisgeving leidt tot bevrijding en opening tot het nieuwe.  

Ervaring
Ik ben veranderkundig organisatie-adviseur en drievoudig wereldkampioen Argentijnse Tango. Sinds mijn bachelor en master Beleid- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en de professionele master Advanced Change Methodologies aan Sioo werk ik als organisatie-adviseur in verschillende sectoren. Nadat ik  in 2007 voor de eerste keer met mijn danspartner wereldkampioen Argentijnse Tango werd besloot ik de wereld van dans te verbinden met de wereld van organisaties. Dit deed ik door complexe vragen op individueel, team, organisatie en maatschappelijk niveau te vertalen in een dans om zo meerdere vormen van intelligentie aan te boren bij mezelf en de stakeholders. De dans is de aanleiding voor een diepgaande dialoog waarin doorbraken worden gerealiseerd die met praten alleen niet of moeilijk te realiseren zijn. Deze methode noem ik ‘Dance Dialogue’. Ik zet deze methode live in bij klanten alsook door het maken van korte films in opdracht waarin een vraagstuk wordt gedanst op de plek waar het vraagstuk ook echt speelt (zoals bijvoorbeeld de rechtbank en in een school). Deze films worden ingezet in verandertrajecten en leiderschapsontwikkeling van de desbetreffende organisatie, sector of vakgebied. Met deze methode werkte ik onder andere voor de Nationale Politie, VWS, Rijkswaterstaat, de zorg, het onderwijs en NGO’s. Naast mijn werk voor The Curiosophy Collective, ben ik verbonden als onderzoeker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar ik onderzoek doe naar de verbinding tussen kunst en organisaties in het creëren van organisaties die gedeelde en gedragen waarden als kompas hanteren.

Meer info?
LinkedIn Peter

Wil je in contact komen met Peter?
085-620 4700 of mail@thecuriosophycollective.com