S.M.A.R.T. Sensitivity

23 oktober, midden Nederland

 

‘Alles is informatie.’

 

Complexiteit vraagt om het open zetten van meer registers dan ons denken alleen. Het vraagt het zien van gelaagdheid en van verbanden die zich niet direct te kennen geven. Zoals Artificial Intelligence onzichtbaar door een gigantische hoeveelheid informatie in allerlei databases gaat om tot antwoorden te komen, zo kunnen wij mensen dat nog beter. Wij beschikken namelijk over een verzameling informatie, waar geen computer tegenop kan. Schrijf je in voor het Prakijklab S.M.A.R.T. Sensitivity en leer werken met al je hele potentieel!

In het praktijklab S.M.A.R.T. Sensitivity leer je het slim en constructief inzetten van je ‘sensitiviteit’. De term S.M.A.R.T.  werd voor het eerst voorgesteld door George T. Doran in 1981, waarmee hij pleitte voor het stellen van doelen die Specifiek, Meetbaar, Toewijsbaar, Realistisch en Tijdgebonden zijn. Jouw sensitiviteit is eveneens in te zetten met concrete, tijdgebonden toepasbaarheid. En dat is in deze tijd nodig ook!

 

Bewegen in complexe situaties vraagt namelijk om meer dan je denken alleen. Je komt sneller tot richting wanneer je je volledige register weet aan te spreken. Ook die delen die om wat voor reden dan ook op de achtergrond zijn geraakt. Je voelen, je intuïtie, je waarneming met al je zintuigen, je lichamelijke intelligentie. Complexiteit vraagt dat je oog ontwikkeld voor details, ziet wat er in de marges gebeurt en dat je tussen de regels door kunt luisteren.

 

Iedere intelligentie spreekt zijn eigen taal en produceert een eigen vorm van kennis.

De vraag is hoe je meer van die intelligenties in jezelf kunt wakker maken, aanspreken en inzetten. Dit klinkt alsof alles veel ingewikkelder wordt in plaats van eenvoudiger. In zekere zin klopt dat. Totdat je snapt hoe je bewuster met je repertoire aan intelligenties kunt omgaan, je kunt kiezen welk register je open trekt en waarom.

We werken met de negen verschillende typen intelligentie (en bijbehorende kennis) van Howard Gardner. Intelligenties, die ieder mens in zich heeft. De ene meer ontwikkeld dan de andere, maar voor iedereen toegankelijk. Naast logische, abstracte intelligentie spreekt Gardner over:

 • linguïstische intelligentie
 • visueel ruimtelijke intelligentie
 • muzikale intelligentie
 • lichamelijk intelligentie
 • inter- en intrapersoonlijke intelligentie
 • naturalistische intelligentie
 • existentiële intelligentie.

 

In dit praktijk leer je:

 • het constructief maken van je intelligenties
 • het aanspreken van  je gelaagdheid
 • hoe uit grote hoeveelheid informatie essentie te halen.

Net als dat we AI programmeren, kunnen we ook bewuster ons eigen repertoire aan zetten voor de vragen die leven. In dit Praktijklab leer je hoe.

 

Wil jij:

 • Heel praktische aan de slag met meer van je kunnen?
 • Betere kijken en luisteren naar wat er in jou, je team en in je organisatie speelt?
 • Snel naar essenties leren gaan?
 • Andere vormen van kennis en intelligentie aanspreken in jezelf en in anderen?
 • Je zintuigen serieus nemen en leren handelen vanuit die bron aan informatie?

 

Voor wie

Voor iedereen die voelt dat er meer in hem of haar zit dan er tot op heden uit wil komen. En met die schat tot beter geïnformeerde besluiten en actie wilt leren overgaan.

 

Peter Rombouts

Peter Rombouts is een gerenommeerd veranderings- en leiderschapsexpert. En drievoudig wereldkampioen Argentijnse Tango. Bij het werken aan complexe leiderschapsvraagstukken combineert hij de werelden van transformationele verandering en (letterlijke) beweging.
Hij faciliteert leiders en organisaties bij het maken van hun eigen duurzame beweging. Peter werkt vanuit een systemische achtergrond en maakt potentieel van leiders zichtbaar voorbij woorden. Hij is doortastend en raakt essenties en harten als geen ander.

 

 

Datum:
23 oktober

Tijd:
van 9.30 – 17.00 uur

Door:
Peter Rombouts

Prijs:
€ 495,- excl. btw

Locatie:
Omgeving Utrecht

 

Wat mensen zeggen

‘Peter heeft ons geholpen beweging te krijgen in wat vast zat. Na deze dag zijn wij als team op een diepere laag met elkaar verbonden geraakt en verdwijnen er minder zaken in de onderstroom.’

Jarno Butter, leiderschapsteam AW Groep

 

‘Elk woord over Peter zijn “werk” zou het op de een of andere manier ontkrachten. Het mogen beleven is zo intens, uniek en zuiver dat ik dit iedereen gun om mee te maken.’

Marja Beumer, oprichter Projob B.V.

 

‘Werken met Peter is een ontdekking, een reis en een groot plezier, en dat allemaal tegelijk. Peter stelt zijn kennis, zijn dans en misschien nog wel meer ter beschikking aan wat klaar is om gezien te worden, voor degenen die kijken. Hij nodigt uit om deel te zijn, om te voelen en samen betekenis te geven.’

Siets Bakker, auteur Rake Vragen

 

‘Ik kan alleen maar zeggen: gun jezelf, je team, je organisatie het werken met Peter!’

Hilda de Reeder, opleidingsmanager Summerschool Leiderschap Sioo

 

Wil jij meedoen?

Koop HIER je toegang of druk op de onderstaande knop: IK DOE MEE.

 

Wil jij deze training in-company op maat?

Dat kan! mail@thecuriosophycollective.com