Susan Malaika Bailey

Susan Malaika Bailey

Nieuwsgierig naar:
Mensen, en de herinneringen, verhalen en waarheden die ons vormen en hebben gevormd.

De vraag die je raakt:
“Wat houdt jou bezig?”

De zin van je leven:
“Samen Komen tot de Kern.”

Meesterlijk in curiosophy pijlers:
Slimme Sensitiviteit  en dialoog

Werkwijze:
Als acteur krijg je een script, een rol en een scène met tekst. Maar de kern van het verhaal, de essentie, bevindt zich tussen de regels. Je krijgt zelden de kans om buiten de scène om in gesprek te treden met de personage die je moet vertolken of die van je tegenspelers. Het echte leven biedt dit soort kansen in overvloed, maar deze worden zelden aangegrepen waardoor “het spel”, de interactie, vaak niet loopt. Ik stel me het leven voor alsof ik een rol speel in m’n eigen film Net als op het witte doek of in een toneelstuk wil je dat de karakters in balans zijn. Om in het leven het script uit te vogelen, moet je de personages in jou verhaal goed kennen en andersom. Ik zie in iedere kennismaking een kans om mijn rol beter te begrijpen, en om een inkijkje te krijgen in het unieke perspectief van de mensen om me heen. Vanuit die oprechte openheid en nieuwgierigheid kom ik steeds weer tot inzichten gekomen die voor mij van onschatbare waarde zijn gebleken.

Ervaring:
Vaak zijn het niet de dingen die je bewust leert, waar je goed in wordt, eerder de dingen die je vaak onbewust doet. Als dochter van een Brits-Caribische vader en Curaçaose moeder, geboren in Nederland en getogen op Curaçao, was adaptiviteit aan de orde van de dag. Dat verschillende perspectieven naast elkaar kunnen bestaan, was een gegeven en kennismaken met nieuwe mensen werd voor mij tweede natuur. Ik ontdekte dat ik behalve buiten mijn eigen kader, ook binnen die van de ander kon denken en daarnaar kon handelen. Mijn natuurlijke verlangen tot verbinding en interesse in de menselijke vertellingen die we als waarheden bij ons dragen, maakte dat mijn weg naar het podium niet uit kon blijven
In mijn werk als actrice, vocalist, spreker en maker, komen al deze facetten samen.

Meer weten?
LinkedIn Susan

Wil je in contact komen met Moulsari?
085-620 4700 of mail@thecuriosophycollective.com