Actief op zoek naar vrijheid met de leiders van de toekomst

The Cabinet of Curiosophy, 13 mei 2022

 

‘What can we actively do to maintain freedom?’

…. dat is de vraag van Curiosophy Member Jan Jaap Knol, die wij op 13 mei aanstaande van 14.30 – 18u gaan onderzoeken. Jan Jaap is mens, geliefde, vader en directeur van de Boekman Stichting. Deze vraag vond hij recentelijk in The Quest, een Curiosophy project naar de vragen die leven in onze community.  We gaan deze vraag onderzoeken samen de nieuwe generatie leiders voor wereldvrede: de studenten van het United World College.

The United World Colleges (UWC) is een brede internationale educatieve beweging, die zich inzet voor vrede en duurzaamheid door middel van onderwijs. De school werd opgericht door Kurt Hahn, Menig wereldleider, waaronder Nelson Mandela, verbond en verbindt zich met hart en ziel aan deze school. Met achttien scholen en 160 nationale comités is dit de grootste wereldwijde onderwijs beweging met een missie van vrede en duurzaamheid.

 

UWC day 2020 (Jonathan Vos Photography)

 

United World College Maastricht

Eén van die 18 scholen bevindt zich in Maastricht. Het UWC Maastricht helpt leerlingen met meer dan 100 nationaliteiten in te zien dat verandering mogelijk is en dat zij zelf onderdeel kunnen uitmaken van die verandering. Leerlingen met paspoort en zonder paspoort zijn welkom; afkomstig uit metropolen, vluchtelingenkampen en oorlogsgebieden, met of zonder (gevulde) portemonnee.

Op 13 mei verenigen The Curiosophy Collective en United World College Maastricht een aantal onderzoekende geesten van allerlei leeftijden en achtergronden om deze vraag te onderzoeken.

 

Praktische info

Datum: 13 mei 2022
Tijd: 14.30 tot 18.00 uur
Prijs: Gratis voor Members.
Locatie: United World College, Maastricht – Discusworp 65, 6225 XP Maastricht
Door: The Curiosophy Collective en United World College Maastricht
NB: Deze ontmoeting zal in het Engels plaatsvinden

 

Ben je Member van The Curiosophy Collective, geef je hieronder op:

Geen Member? Geen paniek, hieronder/naast is ook mogelijkheid om je aan te melden.

 

Vul dit formulier in als je Member bent


  Ben jij geen Curiosophy Member, maar wil je hier toch graag bij zijn?

  Dan kijken we of dat lukt. Geef je interesse aan met onderstaand contact formulier. We vragen je om een minimale bijdrage van 25 euro, die linea recta naar de studiebeurzen gaat.

  Vul dit formulier in als je geen Member bent


    

   Deelnemers over de vorige edities van The Cabinet of Curiosophy:

    

   ‘De aanhoudende verwondering , de grote diversiteit aan mensen, de rake interventies en de prachtige dialoog, maakte diepe indruk op me.’

    

   ‘Alles was uit routine. Net als op vakantie. Hierdoor gingen alle luiken open.’

    

   ‘Er ontstond een soort home group zonder elkaar te kennen.’

    

   ‘In het menselijk leven heb je verschillende dimensies waarop je kunt inpluggen. Maar deze avond had als het ware een hogere frequentie.’

    

   Voor een impressie van vorige edities, kijk hier.