Domenica Ghidei Biidu

#4 Domenica Ghidei Biidu – ‘Wat is er nodig om de waarde van diversiteit te ervaren?’

In deze aflevering #4 neemt Mensenrechten juriste Domenica Ghidei Biidu de vraag aan van Monique Maks. In deze aflevering neemt ze ons mee door een indrukwekkende reis naar de essentie van inclusie. Bekijk vooraf aan het luisteren in alle rust het kunstwerk dat Domenica meebracht voor dit onderzoek: deze 8 minuten durende video The Mask vertolkt door Maya Angelou. 

 

Shownotes

  • Domenica is mensenrechten juriste, lid van het dagelijks bestuur van de Europese Commissie tegen racisme en intolerantie en strategisch adviseur inclusie. Ze vluchtte op haar 15e uit Eritrea met haar vriendinnen om twee jaar later aan te komen in Nederland. Ze bouwt een leven op in Amsterdam, gaat studeren en zet zich sindsdien met hart en ziel in voor gelijkheid en inclusie.
  • Domenica neemt als kunstwerk bij de vraag van Monique een Spoken Word Poem uitgesproken door wijlen Maya Angelou mee, Waarschuwing: deze laat je niet meer los. Maar dat is nou ook precies waar het om draait. Ongemak kunnen verdragen hoort bij inclusief zijn. “Mag ik verschijnen zoals ik ben? Of verschijn ik alleen in The Mask, omdat de ander mogelijk niet kan hanteren wanneer ik in mijn volheid en veelkleurigheid verschijn?”
  • Heel veel organisaties zijn een ‘mont blanc’, leren we in dit gesprek. Hoe hoger je gaat, hoe witter de mensen. Het is een default state. Wat hebben we gedaan dat dit in het jaar 2020 mogelijk is?
  • Wij Nederlanders willen het gezellige houden. Maar als je verder wilt komen in inclusie, is het nodig eerst naar je schaduw te kijken.
  • Sawubona – Ik zie je

Luister hier naar Domenica Ghidei Biidu via jouw favoriete podcast app:

Gerelateerde podcasts

Geef de vraag van Ask it Forward door: