Ask it Forward #38 Hans van den Berg - ‘Wat is de functie van schaamte’

Ask it Forward #38 Hans van den Berg – ‘Wat is de functie van schaamte?’

Hans van den Berg is bestuursvoorzitter van Tata Steel Nederland. Hij is opgeleid tot natuurkundige en behaalde een dubbel MBA-diploma aan de Nyenrode Universiteit en de University of Rochester. Voor zijn voorzitterschap werkte Hans al 31 jaar  bij Tata Steel IJmuiden, voorheen de Koninklijke Hoogovens. Met trots!

In de afgelopen jaren heeft er een enorme schuif plaatsgevonden in de manier waarop de externe omgeving en het bestuur en medewerkers van Tata Steel kijken naar het werk dat zij uitvoeren. De vraag en het gebruik van staal in ons dagelijks leven blijft immens, maar de impact op het klimaat van het primaire proces van Tata steel is in ongekend tempo toegenomen afgelopen jaren. Ondanks de veranderde koers voor duurzame en groene staalproductie met een schonere leefomgeving voor de bewoners van de IJmond-regio en de initiatieven om voor 2026 de uitstoot van fijnstof te verminderen met 35% en die van zware metalen met 55%.

Aan de hand van de uiterst kritische kunst tentoonstelling Flora Tata Metallica van kunstenaar Tinkebell, gaat Hans onder begeleiding van Suzanne op onderzoek uit naar de vraag van Hizir Cengiz (23): ‘Wat is de functie van schaamte?’

 

Luister nu naar dit vrijmoedige gesprek over de functie van schaamte in het leven en werk van Hans van den Berg via jouw favoriete podcast app:

De kunst

In deze podcast staat de tentoonstelling Flora Tata Metallica en de persoonlijk (en via de media) aan Hans gerichte uitnodiging van Tinkebell hiervoor, centraal. Daags na de podcast opname, bezoekt Hans de tentoonstelling Flora Tata Metallica. Er ontstaat een dialoog, die o.a. leidt tot de aankoop van werk voor de centrale ruimtes in Tata Steel…

 

Zie hier meer informatie over de tentoonstelling Flora Tata Metallica, of kijk bij Torch Gallery

 

Gerelateerde podcasts

Deel Ask it Forward met andere nieuwsgierige geesten: