Curiosophy Leadership Program

 

Ben jij eraan toe je impact als leider of toezichthouder te vergroten?

 

Het Curiosophy Leadership Program is een uniek programma voor leiders uit alle mogelijke sectoren, die hun impact willen vergroten aan de hand van de houding en vaardigheden die centraal staan in onze filosofie van nieuwsgierigheid. Gedurende zeven maanden ‘levend onderzoek’ wordt jij co-producent van jouw eigen ontwikkeling onder begeleiding van onze Curiosophy cast van topniveau.

 

Het programma

  • kent een multidisciplinaire aanpak met professionals en gasten van allerlei achtergronden;
  • heeft bijzondere aandacht voor de combinatie van inhoud, werkvormen en locatie, waardoor de opleiding geen theoretische kennisoverdracht is, maar een impactvolle ervaring;
  • werkt alleen met ervaren professionals uit de Curiosophy Cast, die hun kennis hebben geïncorporeerd in hun zíjn en vanuit hun rijke ervaring anderen begeleiden.

 

Principes

Bij een nieuwsgierige mindset hoort een serieuze skillset. Vanuit de drie Curiosophy pijlers vragend vermogen, slimme sensitiviteit en duurzame dialoog, nodigen we je uit om aan de hand van eigen casuïstiek jouw denkruimte te vergroten, je sensitiviteit slim in te zetten en te begrijpen hoe meerdere zienswijzen samen te brengen in dialoog.

Duur:
10 dagen, inclusief afsluitend event

Datum:
Start 2022: 21 jan, 3 en 4 feb, 3 en 4 mrt, 21 en 22 apr, 2 en 3 jun, 30 juni

Deelnemers:
Maximaal 12

Locatie:
Geheime plekken van verwondering

Curiosophy cast:
De cast van het leiderschapsprogramma bestaat uit gezaghebbers op het gebied van vragend vermogen, dialoog en slimme sensitiviteit. Zij hebben een achtergrond in leiderschapsontwikkeling, filosofie, bestuurskunde, kunsten, organisatiekunde en meer. Allen beschikken over ruime ervaring in het begeleiden van executives. Wij werken met experience designers en kunstenaars om de essentie van wat jij te ontwikkelen hebt te gaan ervaren in het hier en nu.

Opbouw programma

Het programma is opgebouwd uit tien dagen in zeven maanden, waarin deelnemers zich de grondhouding en vaardigheden die horen bij de drie Curiosophy pijlers eigen maken. We werken in modules van twee dagen toe naar verdieping en versterking van jouw leiderschap.  De modules vinden plaats op verschillende, zinnen-prikkelende locaties in Nederland. De groep bestaat uit maximaal twaalf personen. Het afsluitende event is een impactvolle avond, waarin de essentie van het geleerde ten overstaan van anderen in de praktijk wordt gebracht.

Waartoe leidt het?

Het resultaat van het gehele programma is dat je weet wat het betekent om je zelf en anderen te leiden vanuit een onderzoekende houding. Je leert focussen op dat wat essentieel is aan de vraagstukken die op jouw pad komen. Jouw vragende en sensitieve potentieel zal voluit aangesproken worden en je weet in iedere situatie hoe dat bij jezelf en anderen te doen. Dit stel je in staat in jouw leiderschap zowel betere beslissingen nemen, die recht doen aan de complexiteit van de situatie.  Hierdoor zul je jouw impact op je omgeving vergroten.

In-company?

Dat kan! Wij ontwikkelen leiderschaps programma’s op maat voor jouw organisatie.

Hierin spitsen wij onze filosofie toe op de behoefte van jouw bestuur of management of commissariaat. Zo kan het verlangen bestaan naar een cultuur van meer verbindend leiderschap. Of een behoefte aan het leren leiden vanuit een dialogische basishouding. Wij richten ons dan in ons ontwerp nadrukkelijk op deze vraag. Locaties en duur van het programma variëren.

Heb je interesse in deelname voor jou zelf of jouw organisatie?