Curiosophy Leadership Program

 

Wil jij de impact van jouw leiderschap vergroten?

 

Het Curiosophy Leadership Program is een unieke reis voor leiders uit alle mogelijke sectoren, die hun impact willen vergroten aan de hand van de houding en vaardigheden die centraal staan in onderzoekend leiderschap. Gedurende vijf dagen in vijf maanden, ontwikkel je jouw potentieel als onderzoekende leider. Na het doorlopen van dit unieke programma:

  • weet jij hoe je impact bestuurder, manager, ondernemer of toezichthouder te vergroten
  • kun je werken met vraagstelling als basis voor ontwikkeling
  • weet jij hoe wendbaar te navigeren door een snel veranderlijke wereld
  • begrijp je hoe de wijsheid van je team, commissariaat of stakeholders ten volle te benutten
  • ben je in staat effectief te interveniëren vanuit dat wat je voelt en waarneemt
  • kun je de basis principes van dialoog toepassen in verandering en besluitvorming
  • begrijp je hoe collectief perspectief op vraagstukken te realiseren

Duur:
jan-juni 2022

Data:
2022: 21 jan, 4 feb, 4 mrt, 22 apr en 10 jun.

Los te plannen: intake, tussentijdse dialoog en eindgesprek

Deelnemers:
Maximaal 10

Locatie:
Midden Nederland (omgeving Abcoude)

Het programma

  • kent een onderzoekende, multidisciplinaire aanpak
  • is gericht op leren door ervaren en onderzoeken
  • onderscheidt zich door een holistische benadering

 

De principes

De filosofie van onderzoekend leiderschap is gebaseerd op drie basis kwaliteiten, waarin onderzoekende leiders zich onderscheiden: vragend vermogen, slimme sensitiviteit en dialogische logica. Voor meer info zie de drie Curiosophy pijlers. Dit programma is erop gericht die drie kwaliteiten in zowel houding als vaardigheden te vergroten.

 

De begeleiders

Het programma wordt vorm gegeven door vijf ervaren professionals uit de cast van The Curiosophy Collective. We beginnen de dag met een kennismaking met het hart van onderzoekend leiderschap o.l.v. oprichter Suzanne Leclaire. Hierna verbreden en verdiepen we jouw vragend vermogen, slimme sensitiviteit en dialogische kwaliteiten in een tocht langs Paul Bos, Ariane van Heijningen, Peter Rombouts en Ingrid Geerts. 

Vanuit een divers palet aan invalshoeken, waaronder leiderschapsontwikkeling, praktische filosofie en systemisch werk. Wij werken met speciaal ontworpen interventies om onderzoekend leiderschap te gaan ervaren in het hier en nu. Wij allen beschikken over ruime ervaring in het begeleiden van executives en hun teams en kennen de morele dilemma’s, de ‘burning matters’ en de verantwoordelijkheidskwesties waar managers, directeuren of toezichthouders mee te dealen hebben. Tussen de vijf dagen door, organiseren we een dialoog met een of meer inspirerende leiders, die beschikken over een uiterst onderzoekende leiderschapsstijl. Wie dit zijn, ontdek je onderweg.

Wil je meer weten over de mensen die jou gaan begeleiden in jouw reis naar onderzoekend leiderschap? Klik op onderstaande foto’s:

Opbouw programma

Het programma is opgebouwd uit vijf dagen dagen in vijf maanden, waarin deelnemers zich de grondhouding en vaardigheden van onderzoekend leiderschap eigen maken. We werken tijdens en tussen deze dagen toe naar verdieping en versterking van jouw leiderschap.  De modules vinden plaats op verschillende, passende locaties in Nederland. De groep bestaat uit maximaal tien personen en zal voldoen aan de geldende corona maatregelen.

Waartoe leidt het?

Het resultaat van het gehele programma is dat je weet wat het betekent om je zelf en anderen te leiden vanuit een onderzoekende houding. Je leert focussen op dat wat essentieel is aan de vraagstukken die op jouw pad komen. En daarin het potentieel en dat van anderen gericht in te zetten om de organisatie in de juiste richting te krijgen. Hierdoor zal je je aandacht leren richten op daar waar jij op je plek bent. Dit zal je impact vergroten.

In-Company?

Dat kan! Wij ontwikkelen ook leiderschaps programma’s op maat voor jouw organisatie. Hierin spitsen wij onze filosofie toe op de behoefte van jouw bestuur of management of commissariaat. Zo kan het verlangen bestaan naar een cultuur van meer verbindend leiderschap. Of een behoefte aan het leren leiden vanuit een dialogische basishouding. Wij richten ons dan in ons ontwerp nadrukkelijk op deze vraag. Locaties en duur van het programma variëren.

Voor wie is het?

Dit programma is ontwikkeld voor mensen met een behoorlijke dosis ervaring als bestuurder, DGA, executive, toezichthouder of een andere positie, waarin je in een (eind)verantwoordelijke positie te maken hebt met snel veranderende omstandigheden en vraagstukken van een zekere complexiteit. Wij scouten nadrukkelijk op verschillen tussen deelnemers, zowel in disciplines als in achtergrond. Omdat op die manier de lerende werking van de groep het grootst zal zijn.

Heb je interesse in deelname?