The Curiosophy College

 

Overtuigen, debatteren en discussiëren. We denken met zijn alleen zo hard het beter te moeten weten, dat die ene subtiele, maar zo belangrijke eigenschap in onze gelijk-krijg-praktijk verloren gaat: ons onderzoekend vermogen. Maar waar bestaat dat onderzoekende in ons eigenlijk uit? En waarom is het hoog tijd dat we ons onderzoekende natuurtalent weer leren inzetten in ons leven en organisaties? In The Curiosophy College neemt Suzanne Leclaire MA –  cultuurwetenschapper, begeleider van bestuurders en oprichter van The Curiosophy Collective – jouw team of publiek op nieuwsgierig makende wijze mee in de praktijk van onderzoekend leven en leiderschap. Wie het niet weet, mag het zeggen!

 

Het college bestaat uit twee varianten:

The Curiosophy College (1,5 uur)

In een unieke, interactieve sessie, neemt Suzanne Leclaire jouw publiek, medewerkers of stakeholders mee in de kracht van levend onderzoek. Samen maken we een ontwerp op de thematiek, waar jullie de aandacht op willen vestigen. Met prikkelende oefeningen wordt de zaal verrast en geconfronteerd met onbewuste belemmerende patronen in dagelijkse denken en doen. Suzanne beweegt de zaal – zachtjes, soms directief – naar nieuw repertoire om hierdoor heen te breken. Wie niet vraagt, wordt overgeslagen.

The Curiosophy College + (3,5 uur)

Na een interactieve, collectieve college, gaan de aanwezigen op levend onderzoek uit naar een vraag, die leeft.  In een geleide ontmoeting, neemt Suzanne de aanwezigen in een aantal stappen mee door ede principes van levend onderzoek. Daarna gaan jullie het zelf doen! Door volledig zichtbaar te worden met de eigen nieuwsgierigheid, helpen jouw medewerkers, stakeholders of publiek elkaar door oud denken naar nieuw handelingsperspectief. Al dan niet met een kunstinterventie (optioneel).

Over Suzanne Leclaire MA

Suzanne Leclaire

Suzanne (49) is cultuurwetenschapper, executive coach, spreker en begeleider van duurzame transities. In 2013 verruilde ze haar loopbaan als manager bij het ministerie en bestuurder in de cultuursector voor tal van organisaties, die ze begeleidde bij impactvolle verandering in complexe dynamieken.

Sinds tien jaar doet ze ‘levend onderzoek’ naar de mechanismen die maken dat wij mensen zo vaak niet handelen naar dat wat we willen veranderen. Dit onderzoek doet ze in de vele opdrachten die ze uitvoerde als wel in de  ‘Cabinets of Curiosophy’, onderzoekende ontmoetingen die ze sinds 2015 in binnen en buitenland programmeert. De visie, vormen en vaardigheden die ze daarin – samen met anderen – opdeed, vormen samen het raamwerk dat Curiosophy heet.

In 2020 richtte ze The Curiosophy Collective op en startte ze de veel beluisterde podcast Ask it Forward. Met en voor leiders en impactmakers uit verschillende werelden, die in één vraag verbonden worden.