Ask it Forward #6 Arthur van Dijk

#6 Arthur van Dijk – ‘Welke verantwoordelijkheid tot handelen heeft de bestuurder rondom maatschappelijk gevoelige kwesties?’

Arthur van Dijk – Commissaris van de Koning in Noord-Holland – neemt een diepgaande duik in de vraag van Abdelkader Benali naar wat hij doét als mens in zijn functie t.a.v. gevoelige kwesties.  

“Het is toch raar dat de overheid eigenlijk alleen maar vraagt: ‘ben je voor of tegen?’ Ik vind het jammer dat er vaak zo snel over zaken wordt beslist. Terwijl als we de tijd nemen er met zijn allen beter over na te denken, we het anders kunnen oplossen. We moeten de versnelling zoeken om vertraging te organiseren.”

 

Shownotes

  • Bekijk hier de dans van Gil Gom Leal en Floor Eimers, die Arthur koos bij de vraag van Abdelkader (min. 16.43)
  • Ik wist niet precies wat ik wilde bereiken met die dialoog. Maar toen ik de dans van Gil en Floor zag, wist ik waar ik naar toe wilde.
  • Ik dacht: ‘Hoe kan ik in dat prachtige, maar omstreden provinciehuis de dialoog tussen heden en verleden aan elkaar verbinden?’
  • De overheid is analoog en de buitenwereld digitaal. De wereld heeft al een mening voordat ik als bestuurder mijn gedachten heb kunnen vormen.
  • We zouden de versnelling moeten inzetten om vertraging te organiseren.
  • Mijn taak is de verbinding op een andere manier te maken… Nu heb ik besloten een dialoog te gaan opzetten.

Luister hier naar Arthur van Dijk via jouw favoriete podcast app:

Gerelateerde podcasts

Geef de vraag van Ask it Forward door: